Sunday 30 May 2010

Κεφαλονιά


Zatrčaću se belim beskom plaže,
ugibaće se pod stopalima jedna od pet najlepših plaža na Planeti, ali me ništa planetarno neće zanimati, dok odkačem ka vodi koju su retke jonske kornjače izabrale kao svoju postojbinu, dvadeset i četiri veka nakon što su dokazani hedonisti ovde napravili prvu naseobinu, mesto za odmor kefalusa.

Brojim dane.

Pesma zrikavaca postaje sve glasnija.

19 comments:

  1. Kad umeš tako lepo unapred da se raduješ, ne sumnjam da ćeš uživati do daske. :)))

    ReplyDelete
  2. Samo da ne pregorim... ne na suncu, vec od prevelikih ocekivanja :)

    Zato lagano sakupljam savete onih koji su bili, mape i fotke...

    ReplyDelete
  3. Nije to nishta.... ja tju, kad porastem, biti Afrikanatz, zhivetju na Obali Okeana i imatju Bar na Plazhi... :o)))

    ReplyDelete
  4. Moj kum je imao slicnu ideju... + je zeleo da emituje "muziku za srpske mornare" na dugim talasima, sa miksete koja bi bila postavljena na plazi... :)

    ReplyDelete
  5. Ovaki plan na vaku kisu deluje jos bolje! :)

    ReplyDelete
  6. Na vaku kišu ne može da pomogne ni 100 najlepših plaža sveta...

    A sada, uhvatimo se svi za ruke i zapevajmo pesmu koja se toliko puta čula na rivama bivše Jugoslavije u ono vreme... Tri četiri sad!:

    "Seems it never rains in Southern California..." :)

    http://www.youtube.com/watch?v=-pyC7WnvLT4

    ReplyDelete
  7. Lepo se provedite, a nas se seti tek kad se vratiš, pa nam pokaži i poneku fotku :)

    ReplyDelete
  8. Fotki ce biti barem koliko sa Lefkade, a mozda i vise, ako se predstavnici Sonyja odluce i uvezu u Srbiju konacno po koji komad novog aparata koji je vec uveliko dostupan na Planeti, ali ne i u Beogradu... A ukoliko se Sony bude predomisljao, postoje i drugi brendovi... Fotki ce, dakle, svakako biti :)

    Ali, ima do tada jos... 50... 49 dana... sto deluje daleko, ali kada radis od 9 do 5, prodje za tren... Zato odbrojavam od vecih dvocifrenih brojeva :)

    ReplyDelete
  9. Ma ne ide to toliko brzo!
    Nešto sam se zaglavio... 49... 49...49... :(

    ReplyDelete
  10. Ostrvo na kojem se ja najlepše osećam je udaljeno od Kefalonije nekih 25 kilometara. Na jug. Najlepše je u septembru, kada ima manje turista, i kada plaža uz Cameo beach u poslepodnevnim časovima deluje kao najspokojnije mesto na celom svetu.

    ReplyDelete
  11. Pretpostavljam da predlazes Zakintos? :)
    Verujem da je u septembru ok, ali cujem da je u sezoni prilicno okupiran. A mi trazimo mir koji smo imali na Lefkadi prosle godine... I pronaci cemo ga!

    ReplyDelete
  12. Ooo, ne, ne predlažem Zakintos, samo ga spominjem. Kad sam prvi put bio na njemu, poželeo sam da nikome ne pričam u nadi da će ostati nepoznat. Jeste postao popularan, no na njemu postoje i neke predivne plaže koje nisu preplavljene turistima i kafićima, a neka sretna okolnost je da je najlepša od njih ostala skoro neprimećena.
    Verujem da tako nešto i vi tražite.

    ReplyDelete
  13. E pa i ja cu u Grcku! Samo malo kasnije. Dobro, mnogo kasnije. Ali i septembar bi trebalod a bude sarmantan :)Uzivaj, okupaj se i za nas!

    ReplyDelete
  14. @dzoni: tako sam i ja pozeleo da "krijem" Lefkadu, ali nisam odoleo da podelim price i impresije sa ljudima... i od tada je podosta njih otislo da otkriva tu lepotu, razumem sta pricas...

    @elektrokuhinja: gde? septembar ume da bude sarmantan na Kritu i tom delu Mediterana... Kakvo je leto, sto si bliza kopnu i severnije od Afrike to je veca sansa za sarmantne setnje u vetrovci :(

    ReplyDelete
  15. Ja hocu Peloponez. Mnogo mi je to nesto privlacno. A koliko citah, sasvim je fina klima tada. Ja nisam tip za sedenje na plazi po vasceli dan, niti volim suncanje. Ono, malo setnja, malo kupanje al od sunca se krijem.

    ReplyDelete
  16. Eh, Peloponez do sada nismo istrazivali, ostrvcici su nam bili u fokusu...

    A dok smo se ovako lepo prepisivali na temu putovanja, pronasao sam i ovo, sto zelim da podelim sa grupom (mada zasluzuje da bude i samostalni post :)

    “Ne putujemo li zato što nam jedan život nije dovoljan, i nije li svako putovanje po jedan mogući život, koji se otvara pred nama?
    Putovanje je u stvari san, a san je – laža; ko mu jednom poveruje, ostaće zauvek opčinjen,
    zatvoren među slikama.“

    „Put, put, put pod noge! Na putešestvije. Ne putuju samo oni koji žele da se obrazuju ili koji žele da steknu neko iskustvo. Putuju i mnogo zgađeni i mnogo očajni. Zbog njih i ima toliko putnika po svetu.
    Ko pristaje na ono što jeste, sedi mirno kod kuće.
    Samo kome li je muka od onog što jeste!?“

    (Jovan Vava Hristić)

    ReplyDelete
  17. Aha, cula kao dzingl na b92. Onijeh dana... Ne znam da li i dalje ide. Sad slusam neke radio stanice drugih geografskih i talasnih duzina;)

    ReplyDelete
  18. Dugo ga nisam cuo...

    Ponekad se zavrti "menjaža", u poslednje vreme ponekad "Crnjanski piše Andriću o fudbalu" a sve ređe onaj esencijalni... "stanite u živi zid... gde su vam jaja??? mislite o tome"...

    ReplyDelete