Thursday 14 August 2008

Pangalaktičko svingersko odeljenje


Nedavno prešlicavanje jedne od "hrestomatija" beogradskog duha s kraja prošlog veka dovodi me do (lako prepoznatljivog) ali nepotpisanog segmenta "Pangalaktičkog svingerskog odeljenja" Stivena Atlija (Utley), u originalu napisanog još 1975, vođenog prostom, ali očigledno zavodljivom premisom: "Kako izgleda seks u XXI veku?" Priča je objavljena u "Alefu" 1988 (i dalje dovoljno daleko od početka XXI veka) u prevodu Aleksandra B. Nedeljkovića.

Da, nije me mrzelo da prekucam.
Štaviše, bilo je zabavno, vredna je podele sa grupom.
Sjajnu ilustraciju Boba Živkovića ne mogu podeliti sa vama, ali fotografija, snimljena 2008. godine, na neki način, dokazuje da vreme "es-ef-oidnosti" priče zapravo lagano ističe.

PANGALAKTIČKO SVINGERSKO ODELJENJE –
(Specijalni servis samo za naše čitaoce)

Seks u 21. veku – Nudimo svojim čitaocima šansu da se međusobno povežu. Samo nam pošaljite pismo i kovertu sa svojom adresom za odgovor ili odgovarajući vrednosni iznos (radioaktivne materijale molimo ne šaljite bez odgovarajuće zaštite) i saopštite sa kim biste želeli sastanak. Vaš oglas objavićemo ovde, u našoj specijalnoj rubrici, u sledećem broju, a onda ćemo vam sve ispravno kodirane odgovore dostaviti apsolutno besplatno. Dakle, uđite ovamo i bacite se u slobodni seks !

LIČNI OGLASI:

USAMLJENI zemljanin, 40 god, 198/91 kg, traži parove 18-35 za vezu utroje. Može svaka vrsta bića. Ne prihvatam vezivanje i dominaciju, sado-mazo, niti minerale. Posedujem asteriod. Diskrecija garantovana. PGS – 0060.

ALGOLIJANKA, kin, frong, čezne da se sretne sa vrućim van–algolijancima, radi dobrog provoda, uz razmenjivanje. Voli oralni i leđno–ventilni seks, apsolutno je luda za metanskom terapijom i teranskim pornićima. Šalji svoj hologram odmah, odgovaram na sva pisma. PGS – 0061.

MEŠOVITI PAR voljan da svinguje (menja partnere): on Zemljanin, 196, muževan, ona Marsovka, 80 sa 90 cm, osam divnih dojki sa perspektivom da u proleće izraste još. Žele da upoznaju druge parove radi ludog provoda kod kuće i u gradu. Vole: fr, gr, sm, vd, poseduju okove, bičeve, elektroubadala za gonjenje stoke, i sl. Krilata bića, na žalost, ne dolaze u obzir jer je supruga alergična na perje. Muž jednook, ne percipira dubinu, dakle slike ne moraju biti holo. Šaljite ravne fotiške u pismu! PGS – 0062.

PRIVLAČAN muškarac, sa Tere, slobodnih ideja, 31/181/85 kg, traži atraktivne, slobodoumne Zemljanke radi klonovanja. Volim grupno, što više, to bolje! Pošalji holo, ili uzorak tkiva danas ! PGS – 0063.

BRONTORNIS, 278 cm, 230 kg, podatan. Radite samnom šta god hoćete, a imate i čime! Nije mi važno da li ste muško, žensko ili kin, ali bića na bazi ugljenika poželjnija su od ostalih. Pošaljite holograme ili aksetu na kojoj me grdite ili psujete. Odgovoriću odmah! PGS – 0064.

KOMPJUTER Omnivak 5000 želi da se zbliži sa maštovitim usisivačicom prašine. Zatražite vreme u programu. PGS – 0065.

VENERIJANAC, 2 m, dobrog izgleda, iskusan. Želim da upoznam ugojenu, dronjavu zemaljsku domaćicu sa debelim nožnim zglavcima, brkovima a i dahom koji se oseća na beli luk. Starost neograničena. Diskreciju garantujem i očekujem. PGS – 0066.

MLADIĆ isrgnut iz vremena, upravo stigao iz godine 1940, subjektivna starost 22, traži nekoga ko bi pomogao u snalaženju i dobroj zabavi. Visok sam 170 cm, težak 70 kg, talasasta smeđa kosa, pravi super – dasa. Želim da otkrijem šta vam je to "fr". PGS – 0067.

VENERIJANAC, privlačan, duhovit, uzeo zemljasko državljanstvo. Nekroi, javite se. Potrebne su mi dve zgodne zemaljske devojke da poziraju za slobodne holografije sa pingvinima, salamanderima, asparagusima. Takođe tražim privlačne žene 18-30 godina, za snimanje filmova sa robotom koji liči na Rederforda B. Hejza. Raspolažem mnogim uzbudljivim hologramima leproznih, što sam voljan razmenjivati za slike trudnih zemaljskih domaćica. Na svu interesantnu poštu odgovaram odmah.

DOMINIRAJUĆI andromedanski sluzavi monstrum traži podatnu Zemljanku od 17 – 25. Mora biti prsata, sklona vrištanju i da joj ne smeta cepanje bluza. Imam standardni broj pipaka, antena, hvataljki itd, volim da milujem i balavim. Pošaljite holograme i koordinate za sletanje. PGS – 0069.

BIOINŽENJERISANI, zemaljski delfin 5, žudi da sretne vruće supruge kojima je dosadno. Raspolaže aparatima za disanje. PGS – 0070.

DOBRO GRAĐEN Jupiterijanac, 5 metara, 408 kg, zelen, voli obaranje ruke, nazalni seks, fr, gr, xr. Volim razgovor, dobru knjigu, čašicu amonijaka. Najradije primam ponude bića sa drugih gasnih giganata, sličnih dimenzija i sklonosti. Supruge i ljubavnice su protiv, zato što je diskrecija bitna. Hologrami i obim bicepsa obavezni. PGS – 0072.

PLUTONAC bi upoznao frigidnu zemljanku radi braka i uređivanja tela. Molim da se ne javljaju bolešljive i LOX-e. PGS – 0073.

SUPER GRAĐENI Zond sa ovolikim neatoidnim pupoljcima! Tražim same ili parove (zemaljske, marsovske, sirijanske, ne homo, niti bi) radi ludih noći u gradu ili tihih večeri u kanalizaciji. Znam fr, gr i sve ostalo. Brže šalji to pismo i hologram. PGS – 0074.

PAR Zemljana u penziji , on 97, ona 84, upravo stigli iz centra za podmlađivanje, tražimo same ili parove da nam pomognu da utvrdimo da li nam je pamćenje zaista toliko dobro koliko nam se čini. Diskrecija bitna. PGS – 0075.

POLARIJANSKO bodljikavo prase, 537, plave oči, oker škrge. Tražim same ili parove sa silicijumskom bazom. Radim veziv-domin, sad-maz, ap, obožavam franc. i sirovu džigericu. Šaljite holo, potrebni ste mi. PGS – 0076.

PRIVLAČNA zemljanka, 26, 168, 50 kg, crnka, 96-86-92, umorna od vođenja ljubavi sa egzotičnim, vanzemaljskim vrstama. Tražim dobrog, mlađeg (21-30) Zemljanina radi topline, zajedničkog života i ljubavi. PGS – 0079.

(kraj)


Stiven Atli piše i danas. Samog sebe je proglasio "internacionalno nepoznatim piscem", što Vikipedija i potvđuje. Neke od njegovih priča dostupne su i ovde.

2 comments:

  1. Slabo cita srpski, ali ovo je ok .

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete