Tuesday 28 May 2013

Aleksandrina izložba: "Belgrade, pardon my low-res" (dobro došli :)

"I kifla pred čas"
Aleksandra se vraća kući donoseći fotografije zabeležene u hodu i otkriva mi trenutke koje sam propustio a koji se najčešće neće ponoviti, jer se grad i nebo neprekidno menjaju. 
Sutra ćemo proći istim ulicama, ali krajolik će već biti drugačiji: omiljeni grafit iz kraja će biti izbrisan, neka fasada oštećenija, stara kuća na uglu će biti srušena a zalazak sigurno drugačiji od jučerašnjeg.
Aleksandra je sve te trenutke sačuvala.

"Citat"

Činjenica da su sve fotografije nastale zahvaljujući uređajima koji ne važe za "profesionalnu opremu" ovaj serijal čini još zanimljivijim: od kako je tehnologija demokratizovala umetnički čin i učinila autore suštinski jednakim - sve što je važno su talenat i budnost za "hvatanje trenutka".

U nedelju, 2. juna u 19 časova Aleksandra otvara izložbu izabranih fotografija u Kući kralja Petra na Senjaku, pod nazivom: Belgrade, pardon my low-res.

Vidimo se u Kući kralja Petra u nedelju uveče.
Dobro došli :)

"Oni dolaze"


"A sada iz profila"

Korisni linkovi:
"Zvaničnu" najavu izložbe možete pročitati ovde

9 comments:

  1. odlican naziv!
    potrudicu se da dodjem, ako ne stignem na otvaranje obavezno cu svratiti neki drugi dan. Pratim uvek tragove tvoje Aleksandre, i iako je low res, draga ti ima high OKO:)
    Sa srecom!

    ReplyDelete
  2. na prvoj slici je pekara u takovskoj u kojoj čupavi pekar razvlači pice sa susamastom ivicom? tu je dobar has :)

    ReplyDelete
  3. @Ana: prenecu Aleksandri sve izrečene pohvale, hvala unapred u njeno ime, hvala i u moje! :) Izložba će biti otvoreno samo do 7. juna, požuri :)

    @Milja: Hvala, vidimo se nadam se :)

    @nasvoje: To je ta, malo su počeli da šmiraju na nekim proizvodima, ali općenito su sasvim dobri. "Aleksić", to je ime.

    ReplyDelete
  4. Naravno, nisam ni sumnjao da će otvaranje biti održano onda kada ja radim... Odakle vam samo ta jeretička ideja da su nedeljom ljudi slobodni i dokoni? Ajde da ste, recimo, izabrali, utorak u 11.30... sasvim shvatljivo... :)

    ReplyDelete
  5. Razmišljali smo o nedelji, prvog januara u 07.45 ujutro, na lokaciji van Beograda do koje se dolazi kozijom stazom, ali kako meteorolozi nisu mogli da nam garantuju mećavu, odlučili smo se za ovaj termin :)

    Računali smo na prijatno nedeljno veče, sunce, prelepa bašta ispred ove kuće (juče sam Cliom ušao u nju i osećao se veoma... svečano dok sam vozio stazom :) i tako to... Ukoliko budeš u prilici narednih dana - dobrodošao - ili gađaj barem petak predveče, kada budemo skidali izložbu, biće zabavno :)

    ReplyDelete
  6. Čestitam :)
    Videću da uletim u toku nedelje, danas je već sve zaglavljeno, ali moram (to je u mom kraju).

    ReplyDelete
  7. Dobrodošla kad budeš u prilici :)

    ReplyDelete
  8. Ovo se zove kasno pročitana vest.

    ReplyDelete