Thursday, 28 February 2013

Cinema Prive [snimak]

Najpre - hvala svima koji su prošlog četvrtka došli do galerije "Podroom" Kulturnog centra Beograda kroz sneg, vetar i mrak da bi prisustovali prvoj "Cinema prive-filmski leksikon" tribini koju je Jelena, odnosno Agitpop organizovao. 

Evo snimka kompletnog razgovora. 
Da sam znao ko će sve biti u publici - možda bi se u izboru našli još neki filmovi :)Na sledećoj tribini, zakazanoj za 14. mart gošća je Danica Nikolić Nikolić. 
Novosti u vezi sa "Cinema prive" serijalom dostupne su na Agitpop sajtu, kao i "Cinema Prive" >> facebook stranici.
Tekstovi autora serijala dostupni su ovde >>

9 comments:

 1. Eh, jebi ga! Što nisi zvao, došao bih? Nisam ukačio o čemu je reč. Ne mogu sada da odgledam ceo snimak, ali videću ovih dana kako si se nosio do kraja. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. A bio sam siguran da smo dobro sročili poziv na tribinu :(
   Pogledaj snimak kada budeš imao prilike - čekam komentare, naročito na izbor filmova i scena :)

   Delete
 2. ja sam videla poziv, ali nažalost nisam stigla da iskombinujem obaveze:( zato pokrećem peticiju (đorđe pridruži mi se;) da te repriziraju!
  a preneli su mi i sada vidim da si se odlično snašao, profi:)!

  king kong:)ahah, nikad ne bih rekla!ali, amadeus to već da. sugar nisam gledala ali po priči, vidim zašto te je "uzburkao".

  ccc za mene. Ni Invention nisam gledala a ni Papu! ali sam se slatko nasmejala:)

  e ta umri scena mi je jedna od omiljenih filmskih kada je u pitanju akcija! i taj die uvek odgledam kad uhvatim reprizu pa me sestra opominje jer pobogu ko još gleda Umri.

  zanimljiva ti je "ljubavna" perspektiva...pazi, eternal sam počela pa odustala, nije mi držao pažnju...a 12 majmuna ima ljubavnu priču u pozadini?suprise, suprise.

  a Four ne znam ko može da ne obožava. ta scena mi je spontana i sweet, uopste mi nije losa, i bas sam se pitala Zasto? pa to je samo Hju.

  u svakom slučaju, divna ideja da se ovako nešto pokrene jer nam fali ovakvih filmskih susreta u našem BG gradu.Bar meni.

  elem, hoćemo Nebojša vol. 2.
  na Bis!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ne znam da li će (i)kada biti reprize, nije ovo bilo lako, iako mi je bilo slatko...

   Ukoliko će sve ovo inicirati da pogledaš barem deo ovih filmova, ova tribina je u potpunosti uspela!

   Hvala ti! :)

   I svakako daj "Eternal..." još barem jednu priliku.

   Delete
 3. Bio si odličan, toliko da sam ne verujući svakih pet minuta govorila "ne mogu da verujem". Od priče o Amadeusu (kog sam skinula detetu pre par godina) do ovog poslednjeg sa Peleom (obožavani film naših dečaka u osnovnoj). Za "Do kraja sveta" imam istu situaciju (to sve izgleda ide generacijski), i taman si me lepo podsetio - upravo se skida Habemus Papam za večerašnje gledanje, a ovo o lažima ide sledeći vikend. Jedino se ne nađosmo za 4 venčanja i...
  I lepo, bio si hrabar, priznao si da ti se kao ljubavni film sviđa Eternal...

  Hm, dakle dve stvari:
  1. Molim te, sledeći put, bilo koji put kada se javno eksponiraš i podučavaš široke narodne mase, lepo obavesti ljude na vreme. Pod "lepo" mislim tretiraj nas kao da smo retardirani te nam tako vrlo jasno (i velikim fontom) ispiši lokaciju, vreme i temu.

  2. Je li, koji je drugi ljubavni film, a koji nije spomenut?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sacekaj sa Habemus Papam do veceras, veceras je valjda prvo okupljanje ekipe nakon odlaska Pape... Možda bude kao "live coverage" :)

   Hvala ti - ponajviše za prepoznavanje momenta sa Peleom, taj film jeste važan deo odrastanja, iako često nailazi na zid nerazumevanja.

   Ok, sledeći put ću biti jasniji i glasniji, ok, ok!...

   Ne znam koji nije spomenut?... Spomenuo sam i "Serendipity" i "Love Actually"...? Hm... Moram da proverim kako sam se odrazio na snimku...

   Delete
  2. Moguće da sam sedela na ušima baš u tim trenucima, ali se sećam da je spomenut na kratko Serendipity (kao kroz maglu...). Ma, nema veze, nisam gledala ni taj ni ovaj drugi, taman da imam i nešto konačno ljubavno.
   Za Papu si bio u pravu, nije se skinuo sinoć kao da je znao :)

   Delete
 4. isto propustih, u tom terminu učim nemački. ali sad sam preslušala (radi se, ipak), a nešto i pogledala.
  volim moretija, on mi je zabavan na isti način kao i vudi alen (koji mi je sve manje zabavan).

  "eternal sunshine...." baš mi morala da ga pogledam ponovo. to je film sa prvog dejta veze koja je trajala nekoliko godina, pa sam valjda zbog toga oklevala da ga repriziram. scenario je pisao charlie kaufman (being john malkovich, adaptation...)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Setio sam se da je Kaufman te večeri negde oko ponoći :)
   Njegov je i "Synecdoche, New York", težak kamen, dobar film.

   Pogledaj ponovo Eternal Sunshine, to vodi ka nekakvoj katarzi svakako... Ali pazi šta radiš :)

   Delete