Sunday, 1 January 2012

Beograd, jutro posle

(U nedostatku bolje pesme, dok hodam centrom i biram uglove, glavom odzvanja Kazalište - "Nedjeljom ujutro", nisam je slušao odavno. Kako jutro odmiče, pesma prepušta mesto tišini, uživam; nisam ovakav Beograd video godinama. Sve fotografije nastale su 01. januara 2012. ujutro, od 07.15 do 08.30h) 
.
(Uzgred: Knez Mihajlo je insistirao da spomenik bude "evropski", bez kape i oružja. Spomenik je podignut pre tačno 130 godina. )
.

12 comments:

 1. Stvarno divno, sjajne fotke i sjajno ugrabljena prilika za fotkanje! :) gde je sat sa prve fotke?

  ReplyDelete
 2. Dobro jutro i srecna Nova :)

  Priliku sam morao da iskoristim, kad sam se vec probudio u 07.30h... Sat je u Kralja Petra, deo kafića na samom uglu sa Knezom.

  ReplyDelete
 3. prva fotka je savrsena. seka mi otptovla do vas za novu, dok ja ostala u zg. sretna nova

  ReplyDelete
 4. Bojša, fotke su sjajne!!!! i da, ovakav Beograd nisam videla godinama :) srećna Nova :)

  ReplyDelete
 5. @saigon: hvala i sretna nova, takodje! :) voleo bih da vidim i fotografije jutarnjeg Zagreba, svakako :)

  @aleks: Srecna nova, takodje! Uzivao sam dok sam fotkao, gotovo savrsena tisina :) Sad sam na FB postavio jos fotki, a ima ih i ovde, u ljudskoj rezoluciji, a ima i nekoliko od nocas :)
  http://www.flickr.com/photos/preslicavanje/sets/72157628661840963/
  Uzivaj!

  ReplyDelete
 6. uklapaš se u moju nedeljnu rubriku odlično (ova pretposlednja npr :)

  ReplyDelete
 7. Ukoliko ti odgovara i ukoliko procenjujes da se uklapa - meni drago :)

  ReplyDelete
 8. Srecna nova i novo jutro. Slike odlicne, a mislim da se ni knez ne bi bunio ;)

  ReplyDelete
 9. Prvo, srećna Nova.
  Nas naše čudovištance probudilo u 7 ujutru, tako da smo već nešto posle 9 bili na Adi i to tek tada, pošto je čudovištance moralo prvo da se igra sa svojim novim vozom ("ću-ću") koji joj je noćas Deda Mraz doneo. Prelep dan, a na Adi nigde nikoga. Tačnije, bilo nešto sveta al pazi kada smo mi bili među najmlađima (naravno mislim na ET i mene ne na čudovištance).
  E da, skroz neplanirano smo prešli preko novog mosta, prosto, ja vozio i video da može i reko aj kad smo već ovde. Šta da ti kažem, kada ga prelaziš ništa posebno, most ko most. Mnogo upečatljivije izgleda kada ga gledaš iz daljine.

  ReplyDelete
 10. Hvala na ovim slikama. Ovakav Beograd nisam videla decenijama! A takvog ga najvise volim!

  ReplyDelete
 11. @yzse: Srecna i tebi i... (sad vidim koliko je sati) - srecno prvo veče Nove godine :) Hvala za pohvalu :)

  @vrabac: Srecna vama svoma troma! :) Verujem da je na Adi jutros bilo nadrealno, sigurno i luđe nego u centru... Ako se nastave ove ne-spavalice (nemogucnost spavanja posle 07h ujutro, pokvario me posao, definitivno, ne mogu da se opravim), eto mene sutra ujutro i na obali reka, samo da bude sunce...
  Sticajem okolnosti, noćas smo prošli pored odvajanja za Most, red je bio kao devedesetih za benzin, parkirani automobili čekaju da se pusti kolona preko njega, nadrealizam, potpuni.

  @Zelenavrata: :) Mene je cak to sunce podsetilo na vreme letnjih raspusta, kraj jula, kada zaista nije bilo guzve u ranim jutarnjim satima, dok teramo loptu ka terenu za basket u "Ribaru"...

  @Jelena: :) hvala! :)

  ReplyDelete