Saturday, 28 June 2014

Subotnje razmrrrrrdavanje [playlista]

izvor: http://informateonline.blogspot.com/

Gotovo sedam godina sam proveo radeći subotu pre podne u radio aparatu i iako je to bilo krajem prošlog veka, još uvek se ponekad subotom rano ujutro probudim bacajući pogled na sat uplašen da ću zakasniti na smenu i da nisam spakovao sve ploče, diskove i trake sa pesmama koje želim da pustim u etar.

Letnje smene uvek bile najslađe: topli vikendi, raspust, fjaka u danima velikih vrućina, a ono što vrtiš od muzike nekome će odrediti raspoloženje za čitav taj dan. Ako preteraš sa gitarama, slušaocima će biti prevruće. Ukoliko previše usporiš, otići će na drugu frekvenciju, tamo gde je veselije.

U čast tog termina subotom pre podne - na ovoj listi su 23 pesme. 
Iako potiču iz raznorodnih krajeva sveta, stilova i vremena - sve mrdaju kukove, strukove, stopala i glavu: red regea, zatim malo do Brazila, onda nekoliko veselica u kojima ljudi sviraju i na flašama, drombuljama, i koznačemujoš - a koje sasvim sigurno niste čuli veoma dugo (ili niste nikad?), zatim lagano do usamljenih ostrva između Afrike i Južne Amerike.

Iako je na ovoj stranici običaj da je plejlista pregledna tako da možete unapred videti šta vam se sprema - ovoga puta je namerno skrivena. 
Neka bude i malo iznenađenja, kao nekada.

Bosonogi?


A sad?

Play!

* * *

UPDATE: 
Servis Grooveshark koji je omogućavao preslušavanje muzike zatvoren je 01. maja 2015, što je učinilo da su neke od lista, poput ove, nepovratno izgubljene.
Sačuvane i rekonstruisane liste dostupne su na ovom linku >>

* * * 


3 comments:

  1. hvala, Bojša :) sin i ja, bosi, mrdamo :) i uživamo :) a ja se pri svemu tome sećam nekih vrlo veselih dana i noći sa radijskom ekipom ;) i na tome ti hvala :)

    ReplyDelete
  2. :) Zato je ovo i napravljeno :)
    "Hvala što ste bili sa nama" - tako su nekada završavali emisije starinski radio voditelji :)

    ReplyDelete