Tuesday, 3 May 2011

Blago je svuda (#25: Gondrijeva, Spajkova i ostala deca)

Pod imenom Telekinesis krije se zapravo jedan čovek, koji je muzičku karijeru započeo uz pomoć gitariste Death Cab For Cutie, Chrisa Walla. Njihov/njegov novi singl „Please Ask for Help“ još uvek ima manje od 1000 gledalaca na YouTube-u, ali će ovaj bend, sasvim sigurno, uskoro pronaći svoje mesto u sazvežđu poznatih.
O uticaju „I'm hereSpikea Jonsea možemo da pričamo, nakon što preslušamo singl:TV on the Radio su pre nekoliko dana predstavili ne samo novi spot za novi singl sa odličnog albuma „Nine Types of light“ – već su na YT postavili i kompletan 1-satni film/video za sve pesme sa albuma, koji je dostupan na ovom linku
Ovo je „Second Song“.


Za kraj - najveće otkriće. 
Manchester Orchestra (logično ime za bend - iz Atlante ;) imaju novi album i nove saradnike – dva mlada reditelja koji rade pod imenom Daniels i čiji su video-radovi već poremetili tek postavljen red stvari u sazvežđu ludih/lucidnih reditelja sadašnjice. Spot za „Simple Math“ zaslužuje da u potpunosti zamračite sobu, stavite slušalice na uši, prebacite sliku na full screen mod i volume stavite na 100%. A kada vam se, nakon gledanja, unutrašnji organi razdvojeni centrifugalnom silom jednog od najboljih spotova 2011. godine vrate na mesto – ostali radovi Danielsa dostupni su vam ovde.
Mišel Gondri može da razmišlja - o penziji.


No comments:

Post a Comment