Tuesday, 29 March 2011

Blago je svuda (#23: ...i zaista je svuda!)

Manufaktura familije Simon je ovu godinu već obogatila solo albumom Edie Brickell (januar) i projektom The Gaddabouts (takođe januar - Sajmonov stari pajtos – bubnjar Steve Gadd i ponovo žena Sajmonova – Edie). Harper Simon (sin) priprema novi album – a na scenu se konačno vraća i glavni Sajmon – albumom „So Beautiful or So What“.


Na decembarskoj listi „Sound of 2011“ magazina NME bilo je, po običaju, svega i svačega, a naredna tri meseca učinila su svoje, tj. dokazala da su za nju bili u pravu.
Brian Eno je za ovu gospođicu rekao da je „najveća stvar od pojave Patty Smith“. Istovremeno, Brajan se pojavio i na njenom albumu kao gost, ali neka njegovo ime ne skrene priču u pogrešan tok. Anna Calvi ima glas koji porede sa Siouxsie Sioux i PJ Harvey, što je donekle tačno. Na momente, u njenim pesmama se ukaže i Jeff Buckley. Čak i Nick Cave (takođe - dokazani obožavalac). 
No, svi oni postaju manje važni, kada slušate – nju. I to uživo, ništa playback:


Poslednje večeras pronađeno blago čini me najsrećnijim.
Noge same igraju. A oči ostaju široko otvorene.
Čuvena „Zimbra“ Talking Heads dobila je pojavom pesme „Bizniss“ benda tUne-yArDs zvučnog blizanca, zarazne melodije i teksta, čuju se tu i odjeci Fele, glasovi pigmeja i bes crnog kontinenta (a glavni vokal je zlatokosa, bele puti) i sve to uobličeno spotom Mimi Cave čiji video radovi inače zaslužuju pažnju.

Zarazno, zahteva slušalice. 
Igrati, najglasnije.
Poput njih, u spotu.A sa desne strane, u okviru "preslušavanja" - očekuje vas nova play-lista, sve  
sveže sa mreže ->

No comments:

Post a Comment