Tuesday, 26 October 2010

Blago je svuda #15: nezvanične verzije!

Donekle inspirisan nedavnom pričom o tome kako se na Mreži ne mogu pronaći valjani, kreativni, pravi autori, ovo izdanje predstavljanja novih muzičkih „blaga“ koristiće isključivo unofficial video clips, odnosno klipove koji nisu kreirani po nalogu/želji bendova, već su ih kreirali razni neznani junaci, inspirisani muzikom, zavedeni mogućnošću da podele sa drugima svoje viđenje te muzike koja ubrzava i usporava krvotok.

Massive Attack još uvek nisu ozvaničili novi singl sa brutalnog "Heligoland" albuma. Ali je nepoznati autor postavio na YouTube svoj video spot, briljatnu demonstraciju kakva dela mogu nastati kada se tehnologija nađe u rukama plebsa.Novi album Arcade Fire je već sada na listi deset najboljih u 2010. Zvanični spot za „The Suburbs“ – inače prvu pesmu koja je procurela na Mrežu pre objave albuma ne postoji – ali su neke vredne ruke i mudra glava posegle za videostock fajlovima i kreirale ovo:Za kraj – novi Brian Eno. Novi album je u prodaji od pre nekoliko dana, a činjenica da su neki od snimaka bili već dostupni na njegovom sajtu dao je dovoljno vremena autoru spota da ga objavi istog dana kada se u prodavnicama album zvanično pojavio.


Kopači su vredni.
Blago je svuda. 

3 comments:

 1. moram pod hitno da kupim kameru!!!

  ReplyDelete
 2. Verovatno te onaj prvi inspirise na tu odluku? :)

  Mislim da nije sniman kamerom, vec je to delo ove nove generacije Canonovih aparata sa full HD snimanjem i izmenjivom optikom, cijena - sitnica :(

  ReplyDelete
 3. Oduševljena sa spotovima. Onaj prvi je stvaaarnoooo mnogo dobar.

  ReplyDelete