Saturday, 21 August 2010

"Nije Srbija samo krug 202"

Zamislite,
kako je njemu?NOVO: razmena mišljenja na ovu i srodne teme nastavila se i na ovoj adresi.7 comments:

 1. Vaistinu nije. Nisi ti čitao želje i čestitke na Pinku dok je išao prenos iz Guče (možda još uvek i traje). Posle dva sata čitanja naglas i sprdnje sa svim tim swatkicama, swcima (mojim malim), ortacima, Pločicama koje su se izpozdravljale od srca (svako sa svakim), mami i tati koji su svom dvogodišnjem sinu čestitali rođendan preko sms-a, Dejana koji joj neće uteći, ma koliko bežao (Run Bamby, run...) i onog što smo prali sudove zajedno u Vranju - da se obavezno javi, kao i pozdrava našima na Kosovu, malo o Preobraženju i malo o Zvezdi forever (Bari '91.)... Nije brale, samo krug 202, ima nesto i onom "vreme smrti i razonode", pardon sporta... ma, koga briga...

  Na kraju krajeva, dođe mi baš krivo što ova država više neće moći da igra tim pričicama, a u uspevala je celih 20 godina, nego će je sačekati dugo odlagana zanimacija ekonomijom. Greota...

  ReplyDelete
 2. ja mislim da mu nije dobro.
  to te ne zabrinjava?

  ReplyDelete
 3. @vrabac:

  upravo me to zabrinjava: bilo mi je smešno prvu stotinku, od druge stotinke sam rastužen, zato sam samo ostavio recenicu "Kako je njemu". To sto je on u trazenju razloga toga sto mu je lose na kraju povezao tramvaj i radio stanicu u jednu dvoglavu azdaju koja mu prazni dzep i puni glavu glupostima koje se onda smesaju u jedno je tuzna greska, istovremeno metafora gde smo sta smo ko smo.

  @yzse:
  iako mozda ne izgleda tako, pratim ja i takve prostore za javno izrazavanje "misljenja", gledajuci kako se menjaju i jezik i stil i potrebe nacije...
  "vreme smrti i razonode" zivimo vec 20 i kusur godina, a kolicina razonode, iako je ima 24/7 nije vise dovoljna da prikrije ovo prvo.
  Jedno vreme je bila dovoljna, ali sada je kanda potrebno jos vise, no nema se gde.

  ReplyDelete
 4. aha.
  a sta bi on to trebalo konacno da shvati i da pravilno sklopi kockice da bi konacno doziveo svoj ekonomski procvat i sveopstu emancipaciju a na radost celog univerzuma?
  da EU nema alternativu?

  ReplyDelete
 5. On verovatno ne moze da ucini vise nista, a mi ne cinimo nista korisno vec poduze vreme.

  Nema razloga za sarkazam, niti ovo ima veze sa EU ili univerzumom, Ministrom SP i ostalima - ovo je prica o nasem malom selu i njegovim stanovnicima.

  ReplyDelete
 6. Koliko god ja bio protivnik Beogradizacije Srbije, ne mogu a da se ne nasmejem (gorko). Ako čovek ne zna neke elementarne stvai o glavnom gradu (i još se time diči), pitanje je zna li, uopšte gde živi.

  ReplyDelete
 7. Gorko, gorče teško može biti.

  Sve se tu pomeštalo, kao nekada romima kusturica i koštunica; našem bivšem ministru frogs and grandmothers; pokret za skretanje toka reke Save iz 1990. godine na početku rata; sve se ulepilo u jednu bezobličnu a opasnu masu. Opasnu po njega samog, više nego po nas. Još uvek.

  ReplyDelete