Monday 3 June 2013

"39 pesama", promocija! :)

Kada se Ivan >> pre nešto više od godinu dana javio sa idejom da serijal priča o 39 meni važnih pesama objavi kao knjigu, pričali smo o mogućnosti da promocija knjige bude na moj 40. rođendan.  Nema boljeg dana za zvaničnu promociju knjige priča o pesmama koje su učinile da se rodim, rastem, menjam i otkrivam svet a koje sam pisao do 39. rođendana na blogu >>.
Sticajem okolnosti - tako će i biti :) 

U proteklih godinu dana sve priče objavljene na blogu doživele su promene: drugačije su raspoređene, obogaćene nepravedno zaboravljenim detaljima, promenjenih pasusa tada pisanih za ekran a ne listanje stranica. Neke od njih su dobile i drugačiji ton - naročito "Enjoy the Silence" čiji je poslednji pasus dopisan u noći nakon konačno održanog koncerta Depeche Mode u Beogradu. 
Priče su zatim "polagale lektorski" kod stroge ali pravične i požrtvovane Staše od koje sam za nekoliko dana naučio mnogo, da bi ih na kraju grafički uobličavao Benussi, koji je bio svedokom barem tri od trideset i devet priča početkom devedesetih.

Autor nasmejane fotografije je Aleksandra.

Promocija knjige "39 pesama" zakazana je za ponedeljak, 10. jun.
Vidimo se u knjižari "Beopolis" (tržni centar u prolazu između Makedonske ulice (broj 30) i Dečanske 5), od 18h.
"Promocija" će trajati do 21h. Navodnike stavljam zato što ovo neće biti jedno od onih večeri u kojima autor čita omiljene odlomke, dok mu sa leve i desne strane sede kritičari ili prijatelji "koji o knjizi lepo misle". Slušaćemo muziku, uživati u piću i druženju - ko želi može dobiti i potpis... i to je to!
Izdavač je za promociju upriličio i specijalnu cenu.
Više o knjizi možete pronaći i na ovom linku >>

Dobro došli! :)


P.S: KAKO JE BILO NA PROMOCIJI - FOTKE :)



8 comments:

  1. Vrlo rado dolazim 10.! :) Čak znam jednu osobu koja će biti oduševljena tvojom knjigom i radujem se, jer imam idealan poklon za 50. mesečnicu. :)

    ReplyDelete
  2. Drago mi je zbog te osobe koja će biti oduševljena :)
    Dobrodošli!

    ReplyDelete
  3. virgo Intelecta5 June 2013 at 03:49

    Smrc....sto ne mogu da budem, ali ura! sto mogu da narucim:) Posalji nama rasutima po belomE svetu, fotke/klipove sa veceri kad uzmognesh, OK?

    ReplyDelete
  4. Baš mi je drago. Pls javi kada će biti dostupna u NS, negde - Vulkan ili već...

    ReplyDelete
  5. Nisam siguran da cemo snimiti baš celu promociju, ali svakako ćemo pronaći način da knjiga stigne i preko... svih okeana :)

    Što se Novoga Sada tiče, to bi trebalo da bude malo lakše, Booka i Vulkan imaju saradnju, dojaviću kada se knjiga bude pojavila :)

    HVALA! :)

    ReplyDelete
  6. Kako ste lepo uklopljeni i ovim izlascima u svet, Aleksandra i ti, Nebojsa. Cestitke za oboje!
    Iako je najnormalnije propustiti sva desavanja sa ove daljine, ponekad mi bas bude zao.
    Knjigu cu nabaviti ovog leta, a sve ono sto se propusti - pa, zato postoje blogovi :)

    Veliki pozdrav,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala, u ime oboje :)

      Prekjuče sam u vreme prvog "velikog intervjua" bio suočen i sa pitanjem "postoje li pisci/talenti koje si otkrio čitajući druge blogove", i onda sam počeo da nižem imena, nadam se da će integralni odgovor na tu temu pronaći svoje mesto u finalnoj verziji intervjua, videćeš :)

      Hvala još jednom, veliki pozdrav! :)

      Delete