Tuesday 26 February 2013

David Bowie: "The Stars (are out Tonight)" (novo!)


Objava "Where are we now" >>, prve nove pesme posle deset godina pauze a koja je sletela na nepripremljeno tle niotkuda i izvan svake nade 7. januara probudila je u meni dugo uspavanog tinejdžera koji je na svaku polu-informaciju o novom albumu svojevremeno terorisao svakoga dana ljubazne žene u prodavnicama ploča u Makedonskoj, Nušićevoj i preko puta bioskopa "Zvezda", a ponekad i strogog tipa zaduženog za muziku u prizemlju "Elektrotehne" u Knez Mihajlovoj.


Dvadeset i nešto godina kasnije - osećaj je isti. 

Znao sam da će se ovoga jutra pojaviti novi snimak, i znam da je ostalo još dve nedelje do objave albuma "The Next Day", a ukoliko je verovati pričama koje prate Dejvidov povratak na scenu - ni vlasnik kompanije koja će objaviti taj novi album nije imao prilike da ga čuje do poslednjeg trenutka, kao ni muzičari koji su ga snimali.

O tome kako je ovakvim povratkom Dejvid ponovo poremetio sistem, možete pročitati u sjajnom tekstu objavljenom u Guardianu >>.

Ovo je tekst novog Bouvijevog singla:



Dejvid je u dobroj formi, i dalje.


.
Prvi prikazi albuma "The Next Day" (Mojo, Guardian...) obećavaju.
.

4 comments:

  1. http://www.gigwise.com/news/79823/record-breaking-26000-tickets-sold-for-david-bowie-exhibition

    ne mogu a da ne prokomentarišem: u srbiji bi david odavno bio stavljen na stub srama kao fašista, i to prvo od onih koji se ovde kunu u svet i svoju ljubav prema istom. i to ne treba da čudi, ta razlika izmedju istinske slobode i prividnog blagostanja uvek je bila mnogo veća i u ona "srećna vremena" nego što se to, pogotovo danas, čini, moram da dodam, nekolicini.

    ReplyDelete
  2. Nebojša, imam još nekoliko neostvarenih koncertnih želja. Jedna je Dejvid Bouvi. Možda zabode neku svirku u okruženju ako uopšte bude turneje. Čitao sam da se nešto nećka.

    ReplyDelete
  3. @nasdvoje:
    "Bio sam fasciniran nacistima i njihovom potragom za Svetim gralom. Postojala je teorija da su u jednom trenutku pre rata došli u Englesku, kod Glastonberija, u pokušaju da ga pronađu. Bila je to potreba u duhu legende o Arturu, potraga za mitskom vezom sa Bogom. Međutim, negde usput se sve izopačilo zahvaljujući stvarima koje sam čitao i u koje sam bio upleten. Isključivo mojom krivicom."

    Ovo je Bouvijeva izjava, iz knjige "Bouvi" Marka Špica... U vreme te gluposti, izuzev što je bio na kokainu bez pauze ("ni Kit Ričards nije mogao da me prati"), zaista je lupetao svašta, no barem je shvatio na vreme i razjasnio da je bio budala.

    I to nije jedini put da je preterao tokom karijere.

    @Djordje: nećka se, ali Viskonti i Slik (gitardžija) tvrde da ima šanse za turneju... Nadam se nadam se nadam se nadam se...


    ReplyDelete
  4. Očekujem da pročitam tvoje viđenje i ne sumnjam preporuku za kupovinu albuma. Do tada, slušamo i čitamo što si nam (p)ostavio.

    ReplyDelete