Tuesday 17 April 2012

Nova Norah Jones! "Little Broken Hearts" [preslušavanje]

Inspiraju za dizajn omota Nora je pronašla u plakatu za film Russa Mayera "Mudhoney"
.He had me at - 'hello'!“ odgovorila je Norah Jones na pitanje zašto je novi album komponovala i snimala u saradnji sa Danger Mouseom, parafrazirajući čuvenu rečenicu iz filma „Jerry Maguire“.
.
Tri godine nakon saradnje na projektu „Rome“, na kojem je Norah gostovala na nekoliko snimaka, njih dvoje gotovo ravnopravno potpisuju „Little Broken Hearts“ – album koji predstavlja novu, drugačiju Noru. Očigledno (ušičujno? :) opuštenija nego na prethodnim albumima, rasterećena potrebe za eksperimentisanjem i posezanjem za džezom, kantrijem i ostalim žanrovima u kojima se oprobala proteklih godina – Nora predstavlja 12 novih pesama, tamnijih no inače, od kojih na prvo slušanje u uho ulaze samo „Happy Pills“ i „Take it back“ dok će ostale pesme tražiti i lagano nalaziti svoje mesto u opuštenim popodnevima, kišnim predvečerjima i noćima poput onih iz filma „Blueberry nights“.
.
Album je od danas dostupan za preslušavanje.
.

9 comments:

  1. ovo preslusavanje je doslo u najbolji moguci momenat!sa kisom i ovim tmurnim danima kada mi nekako najvise lezi njen glas ...apropo da je drugacija,ako mislis na njene prve albume,onda je ali ovaj me bas podseca na prethodni "Fall" iz 2009 koji sam od njenih najvise vrtela...say goodbue,she is 22 i broken hearts na prvo preslusavanje:)

    ReplyDelete
  2. ovaj beat u pozadini je tako prepoznatljivo dejndzermausov-ski :) iskreno, prvo se moram otresti one stare folkerske nore da bih slusala bez predrasuda. je l' mi se cini ili je sad i seksepilnija?

    ReplyDelete
  3. UŠIČUJNO!!!! odlično. I reč, i Nora.

    ReplyDelete
  4. @Ana: na prva tri slušanja mi se čini da su stvari ogoljenije, da je sve prepušteno glasu i većoj količini elektronike, što mi je ok :)
    Evo, drugi dan, i dalje dobro ide uz kišu...

    @fantastična: na momente zaista zazvuči kao "rome" projekat koji su radili zajedno... Što se seksipila tiče, moj drugar reče - dokle god peva golih ramena, nije važno šta peva ;)

    @Anja: patentiraću. reč ;)

    ReplyDelete
  5. Što se mene tiče ja bih vratio staru Noru :) Pesma „Happy Pills“ mi se ne dopada.

    ReplyDelete
    Replies
    1. (sada se čuje onaj zvuk kao kada na kvizu neko da nepoželjan odgovor) -
      reči "ne dopada" i Nora ne mogu se naći u istom redu teksta ;)

      Slušam album IV put, drugačije je, ali sasvim prija... Daj joj još neku šansu...

      Delete
    2. :)

      Da iskoristim priliku i dojavim, da sam na osnovu tvoje dojave danas pronašao Hiršlovu knjigu u Geci Konu, i to za neverovatnih 200 dinara... Ima još primeraka. Čitam je što pre.

      Delete
    3. Cena, prava sitnica. Samo imaj na umu da je Hiršl prvenstveno slikar.

      Delete