Saturday 16 October 2010

AfroCubism!


AfroCubism je najnoviji worldcircuit projekat – koji premošćava čitav Atlantski okean. Na čelu zapadnog krila ovog projekta je Eliades Ochoa, šezdesetrogodišnjak, najmlađi član Buena Vista Social Club, dok istočno krilo predvodi Toumani Diabate, majstor kora muzike, srećnika koji je svirao i sa Ry Cooderom, Ali Farka Toureom, ali i sa Albarnom.
Iza njih - niz mačora koji znaju muziku. 
Za miks-pultom ista ekipa kao na "Buena Vista Social Club" albumu. 
(Ovaj projekat je, inače, planiran za realizaciju pre Buena Viste(!!!).

Kuba kreće u susret Maliju.
Ili Mali kreće u susret Kubi. Sastaju se tačno na sredini puta, između dva uha.
Crno “od znoja robova”.
Natopljeno mirisom nacionalizovanog ruma starog 7 godina.

Zarazno.


11 comments:

  1. dobronamerna primedba, nadam se da mi nećeš zameriti: lična imena bez izuzetka podležu menjanju po padežima. sigurno ne bi voleo da te sutra neko oslovi sa... nebojša krivokućom.

    ReplyDelete
  2. Kritiku prihvatam! Ranije sam uvek navodio transkribovana imena, te onda u zagradi "original" - za sta su mi posle skrenuli paznju da preterujem... Ali, ne vidim, gde sam promasio? :)

    ReplyDelete
  3. "...Ry Cooderom, Ali Farka Toureom..."

    viđam tu grešku često. lično sam odabrao "između" rešenje: menjam po padežima imena pišući ih u originalu. može i sa crticom, mada je izbegavam.

    ReplyDelete
  4. Nije lose resenje! Pribegavao sam i tome, onda su me ubedjivali da gresim... ;(

    ReplyDelete
  5. Standard je u srpskom jeziku da se pišu transkribovana imena s padežnim nastavcima (a u hrvatskom original + nastavci), nego ne stranu to... Volim "Buena Vista Social Club", ovo mi se takođe mnogo dopada, jedva čekam da preslušam! :)

    ReplyDelete
  6. pošto ima rupa u standardu tipa AC/DC, U2, 50 Cent i mali milion njegove čokoladne braće sa specifičnim imenima, koje nema šanse da pišem transkribovano, morao sam da se snalazim. koliko mi je poznato, rigidni ljubitelji transkripcije se zalažu za svoja rešenja i pri pisanju naslova pesama, što mi je tek sumanuto... pa ako se složimo da njih ne transkribujemo onda nema razloga da malo ne proširimo tu slobodu.

    ReplyDelete
  7. Izgleda da je ovde najvažnije koliko je ko (polu)pismen. Navratiću nešto kasnije, a možda i za neki dan. :)

    ReplyDelete
  8. kako kome. recimo, si prefiks za 10 na -2. je uvek i isključivo centi ;)

    ReplyDelete
  9. @zverka: ne obracaj paznju na nas, tj. drustvo iz coska za polukruznim stolom... bend je na bini, poceli su da sviraju, uzivaj, a mi cemo se malo utisati :)

    ReplyDelete
  10. jel ima još malo tog ruma?
    :)

    ReplyDelete
  11. Sedmicu smo popili odavno, cuvamo praznu flasu kao najstrasniji fetisisti... Ostalo je jos dva-tri prsta trojke... Koja je u medjuvremenu postala - petica :)

    Nema problema, rado cu da skocim do tamo da donesem jos...

    ReplyDelete