Monday, 19 July 2010

Mediteran [doviđenja!]

Verovatno je gos'n Vava bio u pravu kada je zapisao da je svet prepun putnika zato što ima toliko umornih i zgađenih – onih koji putuju, tražeći beg od toga što jesu.

Ja, pak, putujem ne bih li barem na kratko, ponovo, bio ja i gledao svet kakav jeste.
Zato što, kako takođe Vava kaže, samo pod mediteranskim suncem stvari dobijaju svoj pravi, istinski oblik, ponovo, ne znam više koji put,
putujemo ka Mediteranu.

Doviđenja!


6 comments:

 1. bese Kefalonija ove godine , a?

  eto, upravo mi rekose da cu i ja u sredu najverovatnije do Atine na par dana, poslom. ali se ja Mediterana verovatno necu nagledati, vec cu se prziti medj staklom i betonom (ko je leti bio dole zna o cemu pricam). a s obzirom na tamosnju politicku situaciju a i na to kakav sam baksuz, mozda se nagutam suzavca i popijem koji pendrek.
  pravo da ti kazem nisam se uopste odusevio kada su mi rekli da treba da putujem. mada, priznajem pre par godina mi sve to ne bi smetalo, matori se valjda.
  (ili se sa godinama samo postaje pragmatican, let avionom je jako davno prestao da me ushicuje, Atina leti mi je poznata, a i necu bas imati vremena da se nesto muvam po gradu vec cu dirinciti od jutra do mraka sva tri dana, sve svemu: no fun)
  tebi srecan put i uzivaj. i pozdravi Odiseja kada si vec u njegovom kraju.

  ReplyDelete
 2. Srećan put i doviđenja. :)

  ReplyDelete
 3. @vrabac: jes'je kefalonija, kaze mitologija da se tamo moze i glava odmoriti... A za Atinu ti ne zavidim, i mi smo je zaobisli u sirokom luku, iako su prvi planovi bili da se kolima ide drugim putevima... Ipak, ko zna sta te tamo doceka... Ako krenu na tebe, ti potegni una faza una razza argument, veroispovest, susedstvo i to... mozda ti i daju neki pendrek da im se pridruzis! :) A zamisli kako je onima sto putuju u Bangkok, na primer! :(

  @eto i charolija: da parafraziram stari grafit: Cuvajte mi Srbiju! Dobar je to hotel! :)

  ReplyDelete
 4. Oh, dovidjenja... Uzivaj i za nas koji ovog leta nazalost ostajemo u klimatizovanim ofisima , klikcemo po crnom ekranu i mastamo o letnjem raspustu...Sef reko-nema godisnjeg! Smrc!

  ReplyDelete
 5. Qq, kakva je to kompanija u kojoj shef kaze da nema odmora? Ok, Rusija i sve to... Ali, ipak... Nadam se da to barem ima svoju cenu... I da ces onda moci na dugi zimski odmor u juzne krajeve. Drzim fige.  p.s. jesam li samo ja lud za ovom pesmom, ili je niko nije ni preslusao :{...
  A prvi put sam je cuo upravo na Mediteranu, istina, stotinak kilometara istocnije...

  ReplyDelete