Monday, 15 February 2010

"Dear God...": naj-albumi svih vremena po Vatikanu [i kako smo mi glasali ;]Vatikanski list "L'Osservatore Romano" objavio je listu 10 najboljih pop i rok albuma, među kojima su i albumi Majkla Džeksona i Bitlsa, prenosi britanski "Telegraf".
Prvi na listi je album Bitlsa "Revolver" iz 1966.godine, a na listi su i albumi grupa Pink Flojd i Oejzis. Svi muzičari sem irske grupe U2 su britanski ili američki, dok italijanskih nema.
"Ova top lista je naš skromni vodič za dobru muziku i tu je da vas podseti da postoji i drugačija muzika" piše ovaj vatikanski list, pozivajući Italijane da je slušaju umesto lakih nota sa italijanskih festivala kao što je San Remo.

Top 10 :

1. Revolver – The Beatles
2. If I could Only Remember My Name - David Crosby
3. The Dark Side of the Moon - Pink Floyd
4. Rumours - Fleetwood Mac
5. The Nightfly - Donald Fagen
6. Thriller - Michael Jackson
7. Graceland - Paul Simon
8. Achtung Baby - U2
9. (What's the story) Morning Glory - Oasis
10. Supernatural - Carlos Santana
(kraj vesti sa www.blic.rs)

Ne mogu da odolim:

Krijući se iza priče o malverzacijama i smenama, koja u javnosti odaje utisak ozbiljnosti projekta i tako prikriva pravu prirodu sukoba struja unutar Crkve, velikodostojnici SPC juče su započeli rad na izradi liste najboljih albuma po našim kanonima. No, već na preslušavanju pesme "Taxman" (prve na albumu "Revolver") došlo je do sukoba na temu da li se ovde peva o taksama ili taksistima, te se sukob ubrzo preneo i van zidina manastira u kojem je 10 najboljih albuma imalo da bude proglašeno. Kako je prava tema susreta sada svima poznata - očekuje se najpre saopštenje na temu skarednog izbora muzičke redakcije Vatikana i pozivanje na Vaseljenski sabor na kojem će se raspravljati kako je moguće da u izbor ulaze bendovi koji su se proglašavali većim od Boga, dokazani uživaoci droga, saradnici Aparthejda, homoseksualci; crni muškarci koji su umrli kao bele žene i ostali.


Na slici: članovi žirija preglasavaju obožavaoca kasne faze Radiohead.5 comments:

 1. Super postić! Baš si dobru "paralelu" p(r)ovukao. :-)

  ReplyDelete
 2. ;)
  hvala!

  Lepo se poklopilo, samo od sebe... Ili bi neki rekli: božijom voljom! :)

  ReplyDelete
 3. Ja bih rekao da su ovi na slici fanovi ZZ Top.

  Nego ako ćemo ozbiljno i ako te zanima, ima dosta dobar članak Ane Radmilović (ćerke pokojnog glumca Zorana Radmilovića) na tu temu ovde:

  http://www.nspm.rs/crkva-i-politika/a-licilo-je-na-dostojanstvene-promene-u-spc.html

  ReplyDelete
 4. Svakako da me zanima - ma koliko se ja zavitlavao - jasno je da od ponasanja i odluka tog soja zavise mnoge stvari i pojave u nasem blizem i daljem okruzenju.

  Ujedno, da iskoristim priliku - sve preporuke za "Zalazem se za laz" koju je Ana Radmilovic priredila na osnovu tekstova pokojnog Zorana.

  Hvala za link!

  P.S. Opet si za računarom? A trening, vežbanje, mršavljenje? ;)

  ReplyDelete
 5. I ja sam obožavalac kasne faze Radiohead-a i koristim priliku da se usporotivim svima koji se još uvek lože na.... I'm a creep,I'm a weirdo... ;))))

  Bravo Nebojša...

  ReplyDelete