Tuesday, 25 November 2008

Danas sam bogatiji za... [blago je svuda #1]

... za možda okasnelo, ali vredno otkriće tipa koji se šifrira kao Tim Ten Yen čiju muziku nije lako dešifrovati - ali ona i nije kreirana za to, već za uživanje i slušanje. No, ima i za čitanje: čovek koji je na svojoj myspace stranici u sekciju "uticaji" stavio između ostalog i: Billy Joel on Sesame Street (...) The Challenger Shuttle Disaster in 1986 (...) Sony Walkman (...) Andy Summers (...) The first half of 'Chungking Express' (...) E.T (...) Girls (...) Dogs... - jednostavno zaslužuje barem nekoliko minuta Vaše pažnje. Da, ne mogu da preskočim i ovaj deo. Sekcija "sounds like" počinje rečenicom: "David Lee Roth and Billy Joel being chased down a frozen river by a tiger...". Šta više? :)... bogatiji sam i za takođe okasnelo otkriće benda Cut Copy – predivnu sublimaciju već pomalo zaboravljenih Royksopp, zašećerenu Calvin-Hariss-like zaraznom sint-linijom i Chromeo bezazlenim optimizmom te potpuno nezahtevnim tekstom ("lights and music on my mind/be my baby one more time...", banalno do zabavnog) čiji će remiksi svakako razvaljivati diskoteke u dolazećim mesecima. U međuvremenu, potpuno ok i za zagrevanje pre istrčavanja na sneg.... i kraj snežnog dana obogaćen vrućom svirkom: Imelda May. Konačno zakoračivši sama na scenu (nastupala je sa zaista raznima), uz malo sreće i pažljiv slalom kroz poređenja sa opterećujućim legendama (Amy, Dinah Washington, Alison Moyet...) Imelda May će postati autentična zvezda, u čijoj paklenoj svirci (kakav prateći bend) i glasu ćemo tek uživati. "She holds her audience by the scruff of the throat, reaches down and tears out your heart." napisao je Rhytm-and-booze. Jols Holland je obožava, što se vidi i na ovom snimku. Ako John Dahl bude ikada ponovo snimao filmove poput "Red Rock West" - ova ekipa će biti na bini u klubu.

Uživajte.

4 comments:

 1. Glasam za MGMT umesto Cut Copy:)

  Ali ovonedeljni favorit je Ladyhawke (takodje sam je otkrila sa malim zakasnjenjem), zesca od Feist ili Goldfrap, neznija od Peaches, taman da ljubitelji alternativnih (hipsterskih?!) zanrova mogu da kazu "tokom osamdesetih sam slusao/la bananaramu i kim wilde i ponosan sam na to". Savrsena za djuskanje.

  ReplyDelete
 2. Hvala za preporuke, obe! Priznajem da ih nisam čuo do sada... Idem da istražujem... :)

  ReplyDelete
 3. Da potvrdim da sam uradio domaći: MGMT prihvaceni kao amandman i dopuna za ovu nedelju prešlicavanja, ali sa Ladyhawke se, za sada, nisam skroz prepoznao. Ima bisera (Paris is Burning). Istina, slušao sam tokom radnog vremena, što i nije način.

  Vikend možda promeni (sve).

  ReplyDelete
 4. Cut Copy? Za zagrevanje pred izlazak na sneg je mnogo prigodnija "Out there on the ice" :)

  ReplyDelete